Navigation Menu

NEW Post

HOE IK MIJN INSTAGRAM FOTO’S BEWERK

De feed van mijn Instagram. Ik denk dat ik nergens zó secuur mee ben geweest. Alles in een zelfde style, kleur en achtergrond. Voorheen raakte ik nogal snel geïnspireerd en vond alles al snel mooi. En sloeg ik qua feed weer een nieuwe weg in, van alles geprobeerd dingen als een 3 luik, veel kleur en als ik er nu naar terug kijk aardig rommelig. In de eerste week van januari 2019 besloot ik alles te verwijderen en een beetje de zelfde weg in te slaan als de andere die mij echt inspireren op instagram. Een paar dingen zijn nog wel het zelfde gebleven als het gebruik van mijn vaste bewerking apps en toebehorende filters. En daarom wil ik je graag laten zien hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk. Ook om het een beetje vast te leggen voor mezelf, hahaha! Het bewerken is niet moeilijk en werkt heel goed bij elke foto. Ik hoop dat ik jou weer op mijn beurt kan inspireren!

HOE IK MIJN INSTAGRAM FOTO’S BEWERK


MIJN FAVO SOCIAL MEDIA APP? INSTAGRAM!

Vaste kijkers weten van me dat Instagram echt mijn favoriete app is. Als ik voor alle keren dat ik op die app kijk geld zou krijgen WOW, dan had ik ons al in een vliegtuig gezet voor een wereldreis of 2 haha! Man, man, man, heerlijk vind ik het. Ik zie zoveel mooie dingen, foodspots, steden, merknamen, alles van goeie kwaliteit. Wat je nu veel ziet terugkomen zijn prachtige foto’s met zo’n mooie bruine gloed erover, veel zwarte met bruine combinaties. Sommige noemen het saai of steeds het zelfde. Maar dit is ook wat het mooiste mengt met mijn garderobe. Die speciale filter kun je spotten bij travelbloggers/foodbloggers. Naast de prachtige foto's en video's , vind ik het connecten met trouwe volgers en mensen die míj inspireren heel fijn. De sfeer op Instagram is zo anders dan op andere social media. Gemoedelijker.
De stijl van mijn feed kan ik het beste omschrijven als donker, constant, warm, scherp en clean. Laat even weten wat je vindt van niet alleen mijn nieuwe feed maar ook mij filter gebruik, ben erg benieuwd.

Hier zie je hoe VSCO mijn favoriete app is voor het bewerken van mijn foto's. Voorpagina!  

MOBIELE TELEFOON

De meeste foto’s maak ik met mijn mobiele telefoon. Ik heb een Huawei p10 plus waarvan de camera's lekker geavanceerd zijn. Leica lenzen in een telefoon zijn je redder in nood voor als je je camera niet bij je hebt ( zo goed ). Waar je op moet letten wanneer je met je mobiele telefoon fotografeert:
  • Daglicht: Dit is voor mij het halve werk, fotografeer bij goed licht, zeker in mijn geval ik werk namelijk met veel donkere kleuren.
  • Fotografeer niet tegen de zon in.
  • Houd je mobiele telefoon goed stil. Of maak gebruik van je focus, mijn telefoon heeft de mogelijkheid om vast te focussen. Zolang mijn focus punt stil staat en ik een beetje tril zal dit op deze manier altijd scherp blijven.
  • Scherpte: tik eventjes op het scherm op de plek waar je het onderwerp het scherpst wil hebben.
  • Ga lekker op je foto: Ja, dit klinkt misschien een beetje gek. Met lekker gaan op je foto, bedoel ik dat deze je op de een of andere manier moet raken.
Geen flits: GEEN OPTIE! Een leuke foto voor in je bestanden prima, een foto voor op je social media kanalen moet zoals ik al eerder schreef inspirerend zijn. Hiervoor heb je vaakt een leuke filter nodig of een kleine aanpassing in het licht, contrast enz. BE REAL! plaats jij 100% onbewerkte foto's op instagram ? Daar ben ik nou heel erg benieuwd naar.

MIJN FOTO BEWERK APPS

Facetune
Deze app gebruik ik niet voor mijn gezicht of selfies, sterker nog ik maak zo goed als geen selfies ( meer ) lol, maar voor twee andere functies: detail en Patch. Met de eerste zoals het woord al zegt kan ik mijn foto waar nodig iets scherper maken. En de Patch-functie zorgt ervoor dat ongewenste stipjes, stof of haartjes die op de foto staan, verdwijnen. Hiervoor gebruikte ik Snapseed voor dit soort kleine details.
VSCO
MIJN GO TO, als het gaat om bewerken van mijn feed. Ik hou van snel en voornamelijk makkelijk. Ik steek veel moeite in mijn feed, maar ik wil ook niet een eeuwigheid met een enkele foto bezig zijn. Snel en makkelijk werken? VSCO app. Zeker als je een constante feed hebt zoals ik. Ik maak gebruik van slechts 1 basis filter op deze app en dit gaat dan ook over all mijn foto's. Met de mogelijkheid van bewerkingen kopiëren en vervolgens te plakken op alle andere foto's is deze app echt super. Soms moet ik het licht wat extra aanpassen, maar veel meer niet. De HB2 filter werkt goed voor interieur- en productfotografie. Maar ook voor foto’s die buiten genomen zijn, is het resultaat erg mooi. Zeker als je gebruik maakt van donkere ondergronden of veel zwart en bruin tinten draagt zoals mij.

Previeuw
Dit heeft mijn instagram leven compleet veranderd. Dank aan mijn goeie vriendin Jones, Check haar op instagram @poetjones.
Ik maakte geen gebruik van een app die mij al eerder liet zien hoe alles eruit zou komen te zien op mijn feed. Dit maakt jouw zoektocht naar een nieuwe foto of het plaatsen van deze in je feed zo makkelijk, en dit zonder dat je het eerst hoeft te posten, GENIAAL!
Hier kom ik ook bij mijn laatste stap van " Hoe bewerk ik mijn intsgram foto's ".
Met Previeuw gooi ik nog slechts 1 filter boven op mijn foto's A2 deze zorgt dat mijn fotos bijna een sepia look krijgen maar dan zonder dat de zwarte en witte tinten hierin vervagen.

Zoals je al eerder zag is VSCO mijn favoriete app om mijn foto's klaar te maken voor instagram. Hier gebruik ik slechts HB2 en voor deze foto heb ik ook mijn helderheid gewijzigd naar +0.5. Dit zorgt ervoor dat alles iets minder warm is na HB2.

Hier gebruik ik de smooth tool om bepaalde plekken in mijn huid te vervagen in dit geval had ik geen zin om mijn nek te scheren en daar is deze tool een snelle oplossing voor.

Details, ik wou hier dat de kerstverlichting en het draaimolentje meer naar voren kwamen, door dat scherper te maken lijkt het net zo op de voorgrond als mij op de foto!  


Met previeuw zoals ik al eerder schreef, doe ik niet alleen mijn foto bewerken maar plaats ik de foto direct waar ik het hebben wil op mijn feed zonder deze eerst te delen op instagram!
Hier vind ook mijn laatste stap plaats. Mijn laatste filter A2.
 

Hier zie je het eindresultaat.
Mocht je dit willen zien in een filmpje zodat je alle stappen gemakkelijk kunt volgen? Die heb ik hieronder voor je geplaatst.

Succes!
Volg hier alle stappen makkelijk mee.


En that’s it! Makkelijk toch? Hopelijk heb je hier iets aan!  Wil je nog meer tips en tricks weten stuur gerust een comment of DM mij op mijn instagram @buenodivo .

0 reacties:

Follow @ Buenodivo