Navigation Menu

NEW Post

Lets play make-up

Lets play some
Make-up

Op social media zien we altijd mooie natuurlijke make-up looks langskomen, met een glowy en bronzed basis. Make-up looks waarbij het lijkt alsof er bijna geen make-up gebruikt is. Nu vraag jij natuurlijk af hoe deze natuurlijk make-up looks worden gecreëerd? Daarom neem ik jou mee in een aantal makkelijke stappen hoe je een natuurlijke look met een glowy en bronzed basis creëert voor dagelijks gebruik!


Dagcrème en primer 
De basis voor een glowy en bronzed make-up look is dagcrème en primer. Kies een dagcrème uit aan de hand van jouw huidtype mijn huid is normaal gesproken wat vetter maar in de winter maanden is die meer lichtdroog tot droog. Doe eerst een huid test voor dat je zo maar een dagcrème koopt dat kan namelijk je huid beschadigen, dit kan makkelijk in de winkel. Over je dagcrème breng je primer aan. Een primer wordt gebruikt om een perfecte oppervlakte te creëren voor je make-up zonder dat je grote poriën ziet onder je make-up.


Zoals ik al zei is mijn huid in de winter maanden lichtdroog tot droog en daarom kies ik voor een wat dikkere creme. Deze van l'occitane genaamd Precious cream is dan de perfecte match.
Met daar bovenop een primer van fashion professional die overigens oil free is. Deze primer is trouwens van de Action en geloof het of niet het is THE perfect one for me!


Stap 2 zou dan foundation zijn, alleen ik ben geen gebruiker van foundation.
Ik heb daar niet echt een reden voor, ik vind het niet altijd even lekker zitten dus skip ik dit eingelijk, zonder mijn look hierin te verpesten.


Concealer
Concealer gebruik je over je foundation heen
( in dit geval bij mij meteen op mijn gezicht zonder eerst foundation te hebben aangebracht ) om bepaalde plekken in je gezicht op te lichten en hardnekkige oneffenheden weg te werken. Gebruik concealer onder de ogen, op de neusbrug en op je voorhoofd . Hiermee licht je specifieke delen in je gezicht op.
Mocht je zoals ik de perfecte finish willen hebben op je wenkbrauwen raad ik het ook aan om deze perfect te maken met een beetje concealer net onder je wenkbrauw om deze net iets scherper te maken.  

Ook deze is van de Action van het merk Max & More in de kleur 01 Light beige.


Bronzer
Met bronzer kun je contouren en warmte in je gezicht aanbrengen. Breng heel subtiel de bronzer onder je jukbeenderen en aan de zijkanten van je voorhoofd aan. Je hebt ook de optie om de bronzer aan de zijkanten van je neus aan te brengen, om deze iets smaller te laten ogen. Zorg ervoor dat je als harde lijnen hebt, deze goed weg blendt met een kwast.

Zo ik verkoop dit zo lekker nu! LOL


Ik gebruik al deze 4 onderste kleuren om een perfecte contour te maken, en sommige zones juist wat lichter te maken boven op mijn concealer.Wimpers

Hierna zijn je wimpers aan de beurt. Ik krul mijn wimpers nooit met een krultang, daar zijn ze te lang voor en met een beetje van mijn lievelingsmascara zitten ze eigenlijk al perfect.
Belangrijk is wel dat ze niet gaan lijken op lucifers. Gebruik hiervoor een oude mascara borstel of een los borsteltje om de haren uit elkaar te halen.Ik ben volgens mij de enige, ECHT, die nooit gekke bekken trekt tijdens mascara aanbrengen.Wenkbrauwen 
Iedereen die mij goed kent weet hoe belangrijk deze 2 voor mij zijn. Daarom vind ik het nooit erg om deze af en toe een touch up te geven. Om het meest natuurlijk resultaat te bereiken. Vele gebruiken een oogpotlood of zelfs een eyeliner om deze extra scherp te maken en/of deze in te vullen.
Omdat ik dat niet zo nodig heb GELUKKIG! Gebruik ik slechts een zwart oogschaduw om mijn wenkbrauw net iets meer aan te zetten.
Natuurlijk ga ik vervolgens met wenkbrauw gel en concealer langs om deze scherper te maken en preciezer te maken.
Highlighter 
HALLO HIGHLIGHTER!  Voor een glowy en shiny basis heb je een goede highlighter nodig. Er zijn vloeibare en poeder-highlighters en zelfs sticks. Voor het meest natuurlijke resultaat is het aan te raden om voor een vloeibare highlighter te gaan. Alleen ik wil niet rondlopen als een strass steen dus gebruik ik een stick. Breng de highlighter op de volgende plekken aan: jukbeenderen, wenkbrauwbot, cupidoboog en bovenkant van de neusbrug.


Geloof het of niet... Ook Action. 


Voor mijn wenkbrauwen en wimpers gebruik ik deze handige tools.


Et voilà, met deze makkelijke stappen creëer je een super snelle look die er stunning uitziet, en easy voor mannen ook. Ook wij mannen hebben onze mindere dagen en daar helpt make-up zeker bij.0 reacties:

Follow @ Buenodivo